Dan Diaconescu, noul patron Oltchim?


Oltchimul: condus cu incompetență, vândut cu incompetență.

Exemple de incompetenta in organizarea licitației:

Nimeni n-a știut exact ce cumpăra. N-a fost nici un audit înainte de licitație. Nu se știe exact care sunt datoriile combinatului Oltchim (peste 700 de milioane de euro) si ce se întâmpla cu ele. Cine le plătește? Cine plătește salariile restante de doua luni? Proprietarul actual sau cel viitor?
Pentru ca nimeni n-a știut ce exact cumpăra, in contractul atașat la caietul de sarcini nici măcar nu scrie exact ce se vinde. Doar acțiunile deținute de stat? In cazul asta, de ce n-au fost vândute la Bursa?
Nu s-a stabilit o valoare de vânzare înainte de licitație, drept care nici nu s-a cerut o garanție de participare. De aia au fost ofertele diferite ca de la cer la pământ: germanii de la PCC au oferit doar 3 milioane de euro, iar Dan Diaconescu a promis…45 de milioane! Iar acum, imbecilii se întreabă: ce facem daca Diaconescu nu plătește? In mod normal, ar trebui sa piardă garanția. Dar el nu pierde nimic!

Statul nu e in stare sa conducă nici un W.C. Chiar si când are monopol, tot da faliment. Iar după ce da faliment, se face de râs in toata Europa. Felul in care s-a desfășurat privatizarea Oltchim este unic in lume: nici o tara fosta comunista n-a mai făcut un asemenea circ, cu rezultate atât de proaste.

Chiar, ce faceți daca Dan Diaconescu nu plătește?

Statul român are un termen limita. Daca nu privatizează Oltchim-ul pana la sfârșitul lui septembrie (adică in 9 zile), FMI nu ii mai da bani de pensii si salarii. A spus-o clar, chiar Erik de Vrijer, noul negociator sef al FMI. Bravo, olandezule! Era si timpul sa-i plesnească cineva peste bot pe idioții de comuniști români.

Si atunci sa vedeți bomba sociala! Nu cu 4000 de amarați din Râmnicu Vâlcea: ci cu 6 milioane de pensionari si cu 1.7 milioane de bugetari (plus armata…plus serviciile secrete, care nu știe nimeni cați sunt…plus muncitorii din industria de apărare, al căror număr iar nu-l știe nimeni exact…plus asistații social). In total, fără pomana FMI, cam 12 milioane de români rămân de la 1 octombrie fără nici un ban.

Pai, in locul lui Dan Diaconescu, eu nici n-as plăti. Abia acum as începe adevărata negociere; abia acum as începe sa le strâng șurubul băieților din guvern! Ca ei au un termen limita – eu nu! Nici o lege nu mă obliga sa cumpăr o marfă, daca mă răzgândesc: indiferent ca e vorba de o ceapa sau de un combinat. Cumpărătorul are drepturi!

Nu-i amuzant?

Nu e clar ca România s-a dus dracului?

Oltchim este o bomba sociala. Iar România nu are un genist care s-o dezarmeze, ci doar niște ciocănari. Si stați liniștiți, ca mai sunt o grămada de asemenea bombe încă neexplodate: CFR, Compania Huilei, Compania Lignitului (tot mineritul de fapt), TAROM-ul etc.

De ce au ajuns bombe sociale? Simplu, pentru ca in ultimii 60 de ani au angajat oameni in stil comunist: fără număr!

Iar in ultimii 20 de ani, in loc sa privatizeze si sa treacă la capitalism, statul a angajat si a plătit salarii (uneori duble fata de privat), ca sa nu fie șomaj mare in România. Toate partidele au făcut asta, ca nu dădea bine la alegeri. Deci toate sunt vinovate pentru dezastrul economiei românești. Toți președinții si premierii României ar trebui sa plătească pentru falimentul tarii, cu averea si cu viața lor. Si vor plăti!

In realitate, milioane de angajați ai statului freacă menta si primesc salarii degeaba. In realitate, ei sunt șomeri mascați.

Iar acum vor deveni șomeri…demascați. Hahaha…

Micuților, de șomaj si de biciul patronului tot nu scăpaț
i!

Am mai spus ca nu exista o singura Românie, ci doua. Nu exista o singura economie, ci doua:

una de stat, comunista, corupta, incompetenta, care toaca bani zi si noapte. Care nu face evaziune fiscala, dar care nici nu-si plătește datoriile. Si a ajuns sa nu-si mai plătească nici măcar salariile (la Oltchim, de doua luni nu s-a mai luat nici un ban!)
alta capitalista, privata, care produce bani in plina criza, dar refuza sa ii dea statului. Pentru ca este efectiv in greva fiscala. Fie ca si-au mutat firmele in străinătate (ca mine), fie ca fac direct evaziune fiscala (bravo lor!), sute de mii de patroni români au pus piciorul in prag si nu mai dau nici un sfanț, politrucilor din guvern. Indiferent de guvern! Mesajul lor e clar: s-a terminat, nu va mai bateți joc de munca noastră! Nu mai dați pensii, salarii si pomeni din banii noștri!

Si chiar s-a terminat. Iar ultimul cui in sicriu îl bate chiar PSD-ul lui Ion Iliescu: adică exact cel care acum 20 de ani a blocat orice evoluție capitalista. Cazul Oltchim e clar chiar si pentru cretinii optimiști, care mai credeau in redresarea României socialiste. Care redresare? Cu ce bani? Cu banii lui Dan Diaconescu? Hahaha…

Ați ajuns la fundul sacului, micuților! Sunteți morți si îngropați! Iar eu mă bucur de dezastrul vostru: ca l-am dorit toata viața. Pentru mine, criza economica actuala si disperarea voastră sunt un vis împlinit. Pe măsura ce voi sărăciți, eu si alții ca mine ne îmbogățim.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s