Lenjerie pentru toate gusturile.


Fiind baiat cutreieram internetul si dintr-o data dau peste siteul acesta: lenjerie intima de lux
curios ca orice baiat am inceput sa „cotrobai” si am descoperit cat de frumoase pot si lenjeriile intime pentru doamne/domnisoare.
Site-ul este foarte bine structurat si usor de folosit avand mai multe categorii.
Cele mai importante sau cele care mi-au placut mie cel mai mult arata cam asa,sper sa va fie si voua pe plac…

  1. Babydoll
  2. Corsete de lux
  3. Bodystocking
  4. Sutiene de lux
  5. Portjartier
  6. Lenjerie sexy xxl
  7. Slip tanga / Slip brazilian

 

Parea mea este ca domnii ar face bine sa acceseze site-ul Lenjerie intima de lux si sa faca doamnelor si domnisoarelor cate un cadou pentru ca au de unde alege,plus ca se apropie si Sf Valentin urmat indeaproape de Dragobetele…
Am ramas placut uimit de ce produse am gasit pe site si va indemn si pe voi sa aruncati o privire si de ce nu sa si achizitionati cateva produse.

Dacă analizăm istoria lenjeriei intime, am putea crede că omul încearcă asiduu să facă economie de material sau că temperatura globală a fost mereu în creştere. În afară de aspectul reducţionist al lenjeriei, transformările acesteia reflectă schimbări în stiluri de viaţă, în mentalităţi, în percepţii.

Lenjeria pare să fie menţionată pentru prima dată în istorie în Egiptul Antic, cu 3000 de ani înainte de Hristos. Pe atunci îmbrăcămintea reflecta statutul social, iar femeile cu poziţii înalte în societate purtau un fel de tunici strâmte şi lungi până la gleznă, pe sub hainele „de stradă”. În acelaşi timp, giulgiul este cea mai simplă formă de îmbrăcăminte şi în unele părţi ale lumii rămâne şi singura formă. Tot din perioada antică s-au descoperit statui reprezentând femei care purtau un fel de benzi de material în zona sânilor şi a şoldurilor.

În Evul Mediu au apărut izmenele şi corsetul, care avea doar rolul de a aplatiza sânii şi de a conferi un suport rigid pentru rochiile elaborate. Atât femeile, cât şi bărbaţii purtau în partea superioară a corpului un fel de cămăşi. În acele vremuri lenjeria avea mai ales un rol practic: protejarea hainelor elaborate Şi scumpe, care erau spălate destul de rar şi care nu trebuiau să intre în contact direct cu pielea. De asemenea, lenjeria era uneori făcută din lână pentru a ţine de cald.

Corsetul este poate cel mai controversat obiect din istoria modei feminine, rolul său principal fiind acela de a modela corpul. Acesta era făcut dintr-o pânză rigidă şi întărit fie cu oase de balenă, fie cu tije de fier. Când era înşiretat, corsetul strâmta talia până la dimensiunea ideală de 40 de centimetri şi conferea siluetei forma de clepsidră, la modă în epoca victoriană. Se spune chiar că la anumite curţi dimensiunea taliei indica statutul social. Abia când doctorii au atras atenţia că această practică este o adevarată ameninţare pentru sănătatea femeilor, au apărut corsetele cu un design mai permisiv.

Lenjeria americană din aceeaşi perioadă (secolul 19) părea să fie mult mai comodă. Combinezonul, un obiect de îmbrăcăminte dintr-o singură bucată, care acoperea tot de la mâini până la glezne, a fost inventat la New York şi era purtat de femei, bărbaţi şi copii.

Principala revoluţie în domeniul lenjeriei a venit odată cu Primul Război Mondial, când femeile rămase acasă au fost nevoite să muncească pentru a îşi întreţine familia. Astfel, ele au adoptat un stil mai practic şi mai comod şi au renunţat la corset în favoarea brasierei, un fel de strămoş al sutienului. Pe de altă parte, fierul cu care era întărit corsetul se găsea cu dificultate în timpul războiului, astfel că acesta n-a mai putut fi produs.

După 1920 însă, a revenit în vogă modelarea corpului, de data aceasta prin portjartier, un obiect de îmbrăcaminte elastec, care începea la umeri şi se termina la şolduri şi care era închis cu fermoar. Pe parcurs, dimensiunea acestuia a fost redusă, sfârşind doar ca suport pentru ancorarea ciorapilor.

Acum apare şi sutienul, în prima sa formă ca două batiste înnodate cu funde. Cupele pe dimensiuni fiind introduse în 1935 (sau în 1928 în altă variantă).

Şi lenjeria pentru bărbaţi progresează la începutul secolului 20, tot un american inventând un obiect de lenjerie strâmt, foarte apropiat chiloţilor de astăzi. Un model revizuit a fost pus în vânzare în 1935 în Chicago. Produsul a fost aşa de popular, încât 30.000 de bucăţi au fost cumpărate săptămânal în prima lună de la lansare. Tot acum au apărut şi boxerii, numiţi astfel datorită asemănării cu costumul oficial al luptătorilor profesionişti.

Evoluţia tehnologiei a dus rapid la diversificarea modelelor de sutiene, iar in anii ‘60 acestea au devenit simbol al constrângerii la care au fost supuse femeile de-a lungul timpului. Arderea sutienelor şi emanciparea femeilor nu au scos însă obiectul din uz, acesta rămânând până astăzi indispensabil. Mai mult, corsetul a revenit la modă, însă într-o formă deloc chinuitoare şi foarte provocatoare.

Obiectele de lenjerie intimă tind să fie din ce în ce mai mici în dimensiuni, pe măsură ce hainele devin tot mai mulate pe corp, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

În peste 5000 de ani, s-a trecut de la giulgiu la tanga, iar evoluţia este imprimată cu conotaţii culturale şi sociale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s