Disparitia unei campioane!!!


010e231c8f60fbee90b02281b81d1428_L

Sursa

Cei de la FC Oţelul au sperat să ducă echipa spre noi trofee după preluarea acţiunilor de către omul de afaceri Dan Grigore Adamescu toamna trecută, însă proiectul pare să aibă o finalizare total opusă. Informaţiile venite dinspre club duc la concluzia că s-a luat o ţeapă de proporţii, Oţelul fiind în acest moment sub pericolul iminent de a avea soarta Unirii Urziceni: desfiinţarea.

Conform unor surse din interiorul clubului, din conturile clubului au dispărut multe dintre milioanele de euro acumulate în urma participării în Liga Campionilor, iar la stadion şi nu numai angajaţii vorbesc suşotind despre zvonurile conform cărora patronatul vrea să scoată bani cât mai mulţi din vânzarea drepturilor federative ale jucătorilor şi bazei de antrenament Ancora, iar apoi să lase clubul de izbelişte.

Grigoraş n-a semnat şi e pe picior de plecare

În această situaţie, antrenorul Petre Grigoraş a refuzat până acum să semneze contractul cu Oţelul, tocmai pentru că nu avea garanţia unui proiect solid. Aseară, după antrenament, a refuzat să facă orice declaraţie, apropiaţi ai acestuia afirmând că este foarte ridicată probabilitatea ca tehnicianul să plece de la Galaţi chiar înaintea primului meci oficial al anului, cel de duminică cu Petrolul Ploieşti.

Că fitilul a fost aprins şi clubul urmează să fie aruncat în aer şi distrus dintr-un moment în altul s-a confirmat aseară, printr-o scrisoare deschisă transmisă site-ului suporterilor Oţelului de către Marius Stan, fostul director general al clubului şi acum primar al Galaţiului. Acesta a precizat că în momentul preluării clubului de către Adamescu, Oţelul avea în conturi peste şapte milioane de euro şi acum s-a ajuns ca fotbaliştii să fie neplătiţi din decembrie iar antrenorul echipei să nu aibă contractul semnat.

Vă prezentăm integral conţinutul scrisorii deschise a primarului Marius Stan:

“Dragi iubitori de fotbal din Galați, Am ales această cale de a comunica – direct cu voi – pentru că sunt deopotrivă preocupat şi dezamăgit de ceea ce se întâmplă la FC Oțelul Galați.

Sunt primarul gălăţenilor, dar nu uit de unde am plecat şi de unde mă ştiu oamenii. De aceea, nu îmi este indiferentă situaţia de la Club. Ca Primar şi fost manager de organizaţie sportivă, sunt uimit de lipsa vreunui plan coerent de dezvoltare a acestui brand de primă mână al municipiului, un simbol inegalabil. De aceea, am ales să nu mai tac.

Ştim cu toţii că am făcut eforturi mari pentru a aduce un investitor serios la Club. Ne-am orientat, anul trecut, asupra Domnului Adamescu, despre care ştiam că este la cârma unor afaceri serioase, o garanţie de continuitate pentru fotbalul gălățean.

Odată cu acest transfer de proprietate, am părăsit Clubul. Am plecat cu mari împliniri pe plan sportiv, un Titlu de Campioană, o Supercupă, o participare în UEFA Champions League şi zeci, poate sute de mii de gălăţeni fericiţi. Am lăsat visteria Clubului cu mai bine de 7 milioane de Euro şi zero datorii, situaţie rară, dacă nu cumva unică în Liga I.

Între timp au apărut probleme serioase la FC Oțelul. Jucătorii echipei, cei de la care orice suporter gălățean așteaptă un nou trofeu – Cupa României –, sunt neplătiți din luna decembrie a anului trecut și, la fel de grav, antrenorul Petre Grigoraș, poate cel mai apreciat tehnician din istoria Clubului, n-a semnat încă un contract cu FC Oțelul Galați. De ce?

Mă întreb dacă nu cumva achiziţia acestui Club a fost văzută ca o cale de a deţine controlul asupra unor resurse financiare câştigate acolo jos, pe terenul de joc. Mă întreb dacă nu cumva se doreşte sacrificarea unor rezultate sportive doar pentru realizarea unor scheme financiare care nu au nicio legătură cu sportul ori cu sufletul suporterilor.

Doresc să anunţ, în final, că sunt mâhnit să constat înrăutăţirea situaţiei de la FC Oţelul, să-i propun oraşului o analiză serioasă privind continuarea sprijinului către Club şi să mă delimitez categoric de ceea ce cred că poate fi o subjugare a intereselor sportive celor financiare. Aş fi fericit să mă înşel.

Oţelul are un patron care trebuie să le explice gălăţenilor următoarele: care îi sunt intenţiile, ce a făcut cu resursele preluate de la fostul acţionar şi cum asigură derularea activităţii şi finanţarea pe mai departe.

Până la lămurirea acestor chestiuni, voi fi alături de echipă şi de suporteri doar cu sufletul meu de „oţelar”.

Ca primar, voi începe și duce la bun sfârșit proiectul stadionului modern pe care l-am promis iubitorilor de fotbal din Galați.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s