Democratie cu forta!


Un tânăr în vârstă de 22 de ani a murit luni la spital după ce a fost împuşcat în timpul unei manifestaţii din sudul Turciei, a anunţat televiziunea privată NTV.
1_c2c8e1_a705281b97

„Abdullah Comert a fost grav rănit…de gloanţe trase de o persoană neidentificată”, a transmis NTV citând un comunicat al guvernului local al provinciei Hatay, aproape de frontiera siriană, precizând că tânărul a murit mai târziu la spital.

Este vorba de al doilea deces legat de puternicele manifestaţii care zguduie ţara de aproape o săptămână pentru a protesta faţă de partidul guvernamental islamo-consevator Justiţie şi Dezvoltare (AKP).

Poliţiştii, criticaţi pentru brutalitate de la începutul mişcării de contestare, au intervenit împotriva grupurilor care i-au atacat cu pietre, a relatat postul de televiziune CNN-Turk.

La Ankara, în cartierul Kavaklidere, poliţia a tras gloanţe de cauciuc asupra manifestanţilor, majoritatea tineri, în timp ce la Istanbul, poliţiştii au aruncat câteva zeci de grenade cu gaze lacrimogene pentru a dispersa din cartierul Gumussuyu (partea europeană) aproximativ 500 de manifestanţi care ridicaseră baricade şi aprinseseră focuri.

Reprezentanţii mişcării de contestare din Turcia solicită regulat manifestanţilor prin intermediul reţelelor sociale să nu provoace poliţia şi să nu distrugă bunurile publice.
Premierul, acuzat că vrea să „islamizeze” Turcia

Manifestaţiile continuă în Turcia, soldându-se cu cel puţin 1.000 de răniţi la Istanbul şi cel puţin 700 la Ankara.

Protestele, care iniţial erau faţă de reducerea suprafeţelor verzi din Parcul Gezi – unde există planul de reconstruire a cazarmei otomane Topçu Kişlasi, care ar deveni un complex turistic, având inclusiv un mall – au devenit o acţiune îndreptată împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, criticat pentru politicile cu caracter islamist. Erdogan, aflat la putere din anul 2002, este liderul Partidului pentru Dreptate şi Dezvoltare (AK), format pe structurile unei foste mişcări islamiste. Săptămâna trecută, Parlamentul turc a aprobat o lege care interzice vânzarea şi consumul de băuturi alcoolice în intervalul orar 22.00 – 6.00, o situaţie care a nemulţumit tinerii turci. Acuzat de atitudine islamistă, Erdogan a dat asigurări că este determinat să respecte caracterul laic al statului turc.

Sursa | Libertatea.ro

728x409_1370283677151bdf02

atacuri-extrem-de-violente-in-turcia-un-tanar-a-murit-strivit-de-o-masina-iar-premierul-anunta-ca-situatia-este-calma-in-turcia-211286

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s