Castelul Wewelsburg,Sediul SS sau Palatul lui Himmler


Wewelsburg (pronunția germană: [ve ː vəls ˌ bʊɐ̯k] ) este un renascentist castel situat în nord-est a Renania de Nord-Westfalia , Germania, în satul Wewelsburg , care este un sfert din oraș Büren, Westphalia , în districtul de Paderborn în Valea Alme . Castelul are conturul unui triunghi . După 1934, acesta a fost folosit de către SS în Heinrich Himmler și a fost să fie extins la centrală SS-cult-ul. După 1941, au fost elaborate planuri pentru a mari la așa-numita „Centrul Lumii”.

Fișier: Wewelsburg.JPG

Nu numai din cauza arhitecturii sale unice este Wewelsburg interesant, dar din cauza importanței sale ca un cult și centru teroarea SS între 1933-1945.

I.                 Istoria Wewelsburg 1933

Pe un deal în Almetal a fost deja un val de pământ în timpurile preistorice. În jur de 1120 fermierii au distrus acum complex de castel existent (Graf von Arnsberg).

În jurul anului 1300, castelul de pe pini Paderborn.

Între 1603 – 1609 Wewelsburg primit de episcopii Paderborn forma lor rare triunghiulară în stilul Renașterii Weser.

În 30 de ani de război, Wewelsburg a fost ars de suedezi și reconstruit de la 1650. 1802 Wewelsburg a fost naționalizată în tren și secularizare a intrat in posesia prusac. În 1925 a venit la Buren județ.

Până în 1933, Wewelsburg a fost un hostel pentru tineri și muzeu.

II              Istoria Wewelsburg von 1933 – 1945

Ca din 1933, SS-ul pentru Wewelsburg a fost interesat și în cele din urmă închiriate de la 1934 Buren County. Himmler a fost în căutarea unui castel în care el a vrut să construiască o școală ofițer SS. Alegerea sa a căzut pe Wewelsburg, singura care ar putea rezista la un atac violent de Est după o profeție. Conform calculelor, SS Wewelsburg este situat în centrul Europei.

Școala, care a fost găzduit în Wewelsburg, a avut sarcina de a conduce conducerea SS la un fel de comenzi noi în cadrul NSDAP adăugat. Mai ales tânăra generație ar trebui să fie educați la ură rasială și Bolschewistenhass. În același timp, au încercat să introducă cultura și religia vechii germani din nou și suprimat, în timp ce gândirea și valorile creștine.

SS (Schutzstaffel) a fost o organizație paramilitară a lupta naziste. Liderul lor a fost H. Himmler. Inițial, SS a fost singura garda de corp a lui Hitler A.. In 1934, ea a devenit o semnificație specială prin participarea la Rohm puci împotriva liderului SA. SS s-au remarcat de la ceilalți membri de partid, a crescut de la sine caracterul de ordine. Aceasta a reprezentat o ideologie rasială puternic (ura față de evrei, maestru rasa, cultul germană și de respingere a creștinismului).

SS administrat lagărelor de concentrare mai târziu acasă și în străinătate după ce a început războiul. Mai târziu, evreii au fost persecutați sistematic și distruse de ei. Waffen-SS a fost utilizat pe front și a dus la execuții în masă de către populație inamic și evrei.

Dezvoltarea de Wewelsburg la Reichsführer SS a început la începutul anului școlar 1934. În luna august, Wewelsburg a fost preluată de Buren judet de catre o echipa SS castel. Și la 09/22/1934 a fost predat la Himmler.

Renovare și extindere Lucrarea a fost realizata prima de către Serviciul Muncii Reich (Zidul de Vest). Din primăvara anului 1939 de prizonieri au venit de la lagărul de concentrare de la Sachsenhausen la Wewelsburg.

1940, Turnul de Nord a fost demolat și reconstruit complet. În subsolul turnului, a fost construit așa-numitul mormânt. Acestea ar trebui să servească onorarea celor morți. Este o sală circulară, cu un tavan boltit, o svastica este la mijloc. Prin câteva ferestre lasa un pic de lumină, sunete linistite sunt amplificate de construcție a bolții, este foarte inconfortabil.

În portic a fost construit la parter. Acest lucru a fost foarte luxos echipat, podeaua este din marmura. În mijlocul podelei este un ornament rotund cu personajele seamănă cu rune SS. Ambele sali nu au fost niciodată folosite în timpul SS. Himmler a fost inițial îngropat în mormânt.

Himmler, de asemenea, planificate 1939-1940, pentru a fi în SS Wewelsburg construi o nouă reglementare, care ar trebui să vă reamintesc de Cetatea Vaticanului. De ce nu mai vin.

După ce lucrările de service a fost transferat la Zidul de Vest, SS nevoie de noi lucrători pentru extinderea și renovarea Wewelsburg. În acest scop, de la Sachsenhausen prizonierii lagărelor de concentrare au fost mutate la Wewelsburg. În primul rând, în lagărul de concentrare a fost înființat, a apărut barăci și turnuri de veghe. După mai multe tentative de evadare, o parte dintre acești deținuți au fost transferați înapoi la Sachsenhausen. În februarie 1940, pentru prima dată au venit 70 de cercetători ai Bibliei ca prizonieri de Wewelsburg.

În luna august, SS a avut deținuții un al doilea Construirea stoc în Niederhagen cartier. Alte 100 de studenți ai Bibliei au venit de la Buchenwald la. (Un total de 3300 de prizonieri (rușii, polonezii au ajuns, etc))

După ce la sfârșitul lunii ianuarie 1943, Bătălia de la Stalingrad a fost pierdut, au fost stabilite toate proiectele de construcții non-război importante în Imperiul German, iar la Wewelsburg.

Astfel, în lagărul de concentrare a fost desființată, deținuții pus să se odihnească pe o comandă de aproximativ 40 de prizonieri și unele gardieni SS.

Deținuții locuiau în lagăre de concentrare în condiții menschenunwürdigsten. Deținuții au avut de a face munca grea (10-12h/Tag) prin lipsa de securitate, și nu au primit suficient pentru a mânca. Mulți au murit de malnutriție și de munca grea. Adesea, acestea erau încă foarte mult abuzat, chiar și pentru infracțiuni mici. O reconstrucție exactă a circumstanțelor și rata de deces nu este posibil, deoarece dosarele au fost distruse.

Se estimează că mai bine de o treime dintre deținuți au murit. Doar Martorii lui Iehova este rata de deces mult mai mic (doar 19 din 306), așa cum au avut loc împreună foarte puternic și a ajutat el însuși.

La sfârșitul războiului H. Himmler a dat ordin să arunce în aer Wewelsburg, care a avut loc pe 31.03.1945, dar o mică parte nu a fost distrus. La 2.04. supus la trupele americane în satul Wewelsburg și eliberat comanda de restul.

III.            Istoria Wewelsburg 1945 – astăzi

Din 1948, Wewelsburg a fost reconstruit. O parte din timp, SS a fost păstrat ca un memento pentru odihnă și a fost construit în conformitate cu planurile vechi și fotografii din nou.

În 1950, Tineretului și muzeul au fost re-stabilit.

Wewelsburg în 1975 proprietatea a Paderborn cartier (ca urmare a reformei teritoriale locale).

Un muzeu istoric al Diecezei de Paderborn a fost deschis în 1996.

De Marius Crăciun Publicat în Noutati

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s