De ce nu ne schimbam?


Vedem zilnic pe internet sau la televizor oameni ce nu aduc mare ajutor tarii. Oameni ce au mare nevoie de cultura si lucruri simple.
Acesti oameni insa sunt maxim exploatati pentru rezultatele mincinoase ale tertelor persoane. Uite cum dintr-un popor plin de istorie (care pe alocuri e patata sau eronata), am devenit un popor de marionete. Zilnic cate o stire ca nu stiu cate mii de batrani se calca in picioare pentru lins oase „sfinte”, nu stiu cate mii de oameni sparg vitrinele unui supermarket pentru tigai minune, mii de accidente pe trecerile de pietoni s.a.m.d. De ce toate astea? Noi inca suntem primate fara pic de orizont?

Intotdeauna am crezut si cred ca lucrurile mici aduc marile schimbari. Daca noi, acest popor seminomad (altfel nu-l pot numi, pentru ca putini sunt cei ce cu adevarat stiu ca e nevoie de iubire, fericire, sentimente…), nu vrem nicidecum sa facem pasul spre inainte, nu noi vrem stagnare si mizerie, vrem tot cei rau dar sa dam vina pe altii pentru jegul nostru. Oare cand vedem gunoiul din ochiul nostru ca fiind rezultat al activitatii noastre? Cand?

Cu siguranta vor trece mii de ani si noi nu vom avea gramul de respect ce trebuie acordat celor din jur, cultura (in orice domeniu) minima, ce sa mai zic de lipsa prostiei (daca ar fi sa enumar ce naste prostia in tara asta as imbatrani cu degetele pe tastatura)
Pana cand nu vom sterge gamalia de chibrit ce unii il numesc creier, nu vom face nimic cu actuala generatie, generatia veche, dar mai ales cu cei ce vin. Cu astia mici tineri ce sunt bombardati din toate partile de asa zisa democratie… 😦

Reclame
De Marius Crăciun Publicat în Noutati

6 comentarii la “De ce nu ne schimbam?

  1. Cu siguranță aceasta caracterizare, se potrivește întregii planete cu mici excepții. Eu locuiesc în ITALIA și țin sa-ti spun ca si italienii sunt la fel ca romanii.Fiecare țară dorește sa-si creeze o imagine, dar umanitatea are mari defecte. ADN-ul bată-l vina.Cind am emigrat din țara noastră speram sa scap de viciile romanilor, credeam ca suntem doar noi asa,dar acum m-am convins ca dacă vreau sa scap cu adevarat de anumite chestii va trebui sa schimb planeta si sistemul solar.

  2. Știu ca iți va veni greu sa crezi, dar ma deranjează aceleași lucruri care ma deranjau în țara noastră.Eu am avut ocazia sa călătoresc în numeroase tari si tin sa precizez din proprie experiență,ca metehnele românilor ,nu aparțin doar lor.Sa spunem ca aceste metehne, sunt un patrimoniu, care aparțin întregii umanitari. Rasa umana e defecta crede-ma.

  3. Se poate si cred ca va fi posibil cu ajutorul ingineriei genetice.Eliminarea unor defecte de fabricație prin imbunatatirea lor, sau prin înlocuirea cu alte produse, superior calitative.Scuza-mi limbajul tehnic.Va trebui sa aplicam aceeasi strategie pe care o aplicam cu produsele pe care noi înșine le cream. Educația nu ajuta la nimic. Nu putem sa devenim ceea ce nu suntem.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s